Gestalttechnieken
Deze technieken zijn gericht op herstel van het contact van een cliënt met zichzelf en zijn omgeving. Het gaat erom dat de cliënt besef krijgt van datgene wat werkelijk contact in de weg staat. Een belangrijk onderdeel hierbij is het opsporen van onafgemaakte zaken. Dit zijn belevingen die niet volgens de eigen behoeften zijn afgerond en op de achtergrond om aandacht blijven vragen. Deze onafgemaakte zaken worden opgezocht zodat ze alsnog aangegaan of verwerkt kunnen worden. Het is een actieve en ervaringsgerichte vorm van therapie.
Niet geleefde boosheid: een onafgemaakte Gestalt.
Het uiten van boosheid kan een belangrijk onderdeel binnen de therapie zijn. Boosheid zit opgeslagen in het lichaam en alleen door gebruik van het lichaam kan die lading zich volledig ontladen. Afhankelijk van waar in het lichaam energie geblokkeerd is geraakt en wat de grensoverschrijding was, wordt gebruik gemaakt van verschillende en specifieke uitingsvormen.
Proceswerk: de Intuïtieve Dialoogsessie.
Wanneer:
- Als tijdens een sessie naar voren komt dat er sprake is van een moeizame of onafgemaakte relatie met een ander
- Wanneer er opgezien wordt tegen een moeilijk gesprek.
- Wanneer er gebeurtenissen in de kindertijd hebben plaatsgevonden en de cliënt alsnog iets wil zeggen wat hij nooit heeft kunnen zeggen tegen bijvoorbeeld ouders, broer, zus, leraar
Waarom:
- Om een Gestalt, een onafgemaakte energetische beweging, van vroeger af te maken. Dit kan inhouden dat lastige dingen benoemd worden, maar ook bv postuum liefde of dankbaarheid uitspreekt naar bijvoorbeeld een overleden ouder.
- Om helderheid in zichzelf te krijgen
- Als generale repetitie voor een lastig gesprek
- Om na aanvankelijke boosheid en verwijt, mededogen te krijgen met een dialoogpartner na in zijn of haar schoenen te hebben gestaan
Wil je weten wat Gestalttechnieken voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met mij op!

Ik neem graag contact met je op!
Laat via onderstaand formulier je gegevens achter dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.